24 Mayıs 2008 Cumartesi

Bahçeli artık ülkücü aramıyor!


MHP yerel seçimlerde aday olacak kişilerde bu kez ‘ülkücü’ olma şartı aramıyor. Onun yerine, sicili temiz, fikirleri MHP ile örtüşen ve tanınmış kişiler belediye başkanlığı için yarışacak


HALKIN TANIMASI ŞART


Akşam'ın haberine göre; aylardır yerel seçim çalışmalarını sürdüren MHP, haziran ayında düğmeye basıyor. MHP, belediye başkan adaylarında öncelikle “Halkın tanıması” şartını arayacak.


ÜLKÜCÜ GEÇMİŞ ŞART DEĞİL


Bu kişilerin MHP ile birlikte çalışabileceğine kanaat getirilirse “Ülkücü geçmiş” ya da “Ülkü ocaklarından yetişmiş olma” şartı aranmayacak. MHP’nin fikirlerine uygunluk ve milliyetçi olma şartı mutlaka aranacak. Adayların temiz bir sicile ve iyi bir geçmişe sahip olması da etkin kriterler arasında olacak.


HAZİRANDA START VERİLECEK


Önümüzdeki dönemde yerel seçimler için hızlı bir çalışma programı uygulamaya başlayacak olan MHP bölge toplantıları için harekete geçti. Aylardır belde ve ilçelerde süren toplantılar, bu defa Türkiye’nin tüm bölgelerinde düzenlenecek. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de katılacağı bölge toplantılarının birincisinin haziran ayına yetişmesi planlanıyor.MHP yönetimi teşkilatlarına yerel seçim stratejilerini bu toplantılarla duyuracak.

2 Mayıs 2008 Cuma

Bahçeli'den Ülkü Ocakları'na neşter




Milliyetçi Hareket Partisi olası tahriklere karşı önlem almaya başladı. Bahçeli, son dönemde yaşanan ‘provokatif’ ve ‘tahrik edici' eylemlere karşı radikal adım atıyor.


Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları'nın büyükşehirlerdeki mahalle ve semt temsilcilikleri kapatılmaya başlandı.Antalya başta olmak üzere üniversitelerde yaşanan çatışmalar, Sakarya'daki linç girişimi ve 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin gerginliğin doruk noktasına çıktığı bir dönemde MHP lideri Devlet Bahçeli, yine herkesi şaşırtacak, ‘sağduyunun sesi olacak' bir adım attı.


‘KAPATIN’ TALİMATI


Bahçeli, Türkiye'de son dönemde yaşanan ‘provokatif’ ve ‘tahrik edici' eylemlere karşı önlem alınması amacıyla Ülkü Ocakları'nın büyükşehirlerdeki mahalle ve semt temsilciliklerinin kapatılması talimatını verdi. Bahçeli'nin isteğini hemen hayata geçiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk, büyükşehirlerdeki temsilciliklerine bir ‘genelge' yollayarak, semt ve mahalle ocaklarının kapatılması talimatını verdi.


KİLİT VURULUYOR


Öztürk'ün talimatı doğrultusunda İstanbul'daki 52 ülkü ocağından 20 semt ve mahalle ülkü ocağının kapısına kilit vurulmaya başlandığı bildirildi. Kapatma işleminin ardından İstanbul'da Ülkü Ocakları'nın 32 taneyle sınırlandırılacağı öğrenildi. Ülkü Ocakları'ndaki yeni yapılanma çeçevesinde İzmir'de geçtiğimiz hafta içinde 5 tane semt ve mahalle ülkü ocaklarının kapısına kilit vurularak, kentteki ocak sayısı 7 ilçe teşkilatı ile sınırlandırıldı. Yine Ankara'da semt ve mahalle yapılanmasıyla birlikte 36'yı bulan ocak sayısının, her ilçede bir tane bulunacak şekilde aşağıya çekileceği kaydedildi. Üniversite olaylarıyla gündeme gelen Antalya'da da benzer bir uygulamaya gidileceği öğrenildi.


BAYRAK DEĞİŞİMİ


Ülkü Ocakları'ndaki yeniden yapılanma mahalle ocaklarının kapatılmasıyla sınırlı kalmayacak. Ülkü Ocakları'nda “dönemsel genel başkanlık” görevinin kökleşmesini sağlamak amacıyla, 2007 sonbaharından itibaren “Bayrak değişimi devam ediyor' sloganıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlıkları’na da yeni atamalar yapılıyor. En son Çankırı, Afyon, Van, Elazığ ve Sivas Ülkü Ocakları Başkanları değiştirildi. Bahçeli, ocak başkanlarının üniversite öğrencilerinden seçilmesini istiyor.


SOKAKLARDA OLMAYACAĞIZ


MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da yaşanan öğrenci kavgasının ardından 11 Nisan’da bir genelge yayınlayarak, "Tahrik ve tertipler ne derece büyük olursa olsun, Milliyetçiler, hiçbir zaman sokakta olmayacak” demişti.


*Bugün